NutriFit Fit door de juiste voeding

Dorsa Sadeghianpour

In 2013 ben ik als diëtist afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool en vanaf oktober 2018 gestart bij NutriFit in zowel Vlaardingen als Schiedam. In de eerste plaats ter vervanging van mijn collega Marjolein die met zwangerschapsverlof ging.

Als student voeding en diëtetiek worstelde ik met overgewicht. Door mijn eigen ervaring en natuurlijk mijn opleiding kon ik mijn opgedane kennis omzetten naar de praktijk. Hierdoor heb ik mijn streefgewicht weten te bereiken met een koolhydraatbeperkte leefstijl. Ik ben nog steeds enthousiast over deze methode en NutriFit is, met de komst van het boek van mijn collega Marie-José over de 15 soorten honger, de perfecte plek om een koolhydraatarme leefstijl ook in de praktijk toe te passen.

Vanwege mijn Perzische/Iraanse achtergrond en ook door de Nederlandse samenleving met meer dan 177 verschillende nationaliteiten, ben ik geïnteresseerd in de verschillende eetculturen. Ik heb mij verdiept in de verschillende keukens en ook vele zalige gerechten uit deze verscheidene eetculturen geproefd.

Diabetes type 2 (suikerziekte) komt onder bepaalde bevolkingsgroepen relatief meer voor. Het goede nieuws is, dat dit type diabetes in 80% van de gevallen te genezen en omkeerbaar is! Door aanpassing van voeding en leefstijl als medicijn. U kunt bij mij terecht voor deskundig en betrouwbaar voedingsadvies passend bij uw leefsituatie en eetcultuur.

Graag wil ik blijven leren …

Begin 2019 heb ik de studie orthomoleculaire voedingsleer en een FODMaP-diëtisten volbracht. De eerste therapie streeft ernaar om voor de lichaamscellen een optimale concentratie voedingsstoffen, vitamines en mineralen te realiseren. Het FODMaP-arme dieet is een relatief nieuwe en effectieve behandeling bij Prikkelbare Darm Syndroom (PDS).

Tevens geef ik graag persoonlijke en professionele begeleiding aan kinderen en jongeren om de belangstelling te wekken in het beheersen van een gezond gewicht. Tijdens de begeleiding is aandacht voor het vergroten van het zelfvertrouwen en preventie van gezondheidsklachten een belangrijk aandachtspunt.

Ik kijk ernaar uit om u te ontmoeten op het spreekuur.