NutriFit Fit door de juiste voeding

Marie-José Torenvliet

In 1996 studeerde ik af aan de opleiding Voeding & Diëtetiek in Nijmegen. Mijn interesse voor voeding ontstond in mijn jeugd toen ik aan wedstrijdzwemmen deed. Ik merkte dat ik met de juiste voeding mijn sportprestaties kon beïnvloeden. Inmiddels ondervind ik dit opnieuw tijdens het beoefenen van (de trainingen voor) de triathlonsport, waarin ik naast hardlopen en wielrennen mijn oude liefde zwemmen weer beoefen.

Nog steeds blijf ik nieuwsgierig naar nieuwe methodieken om anderen te coachen en begeleiden bij het veranderen van hun leefstijl en eetgewoonten. Ik begon mijn loopbaan als thuiszorgdiëtist. Op 1 maart 2005 startte ik met mijn eigen praktijk, Voedingsadviesbureau NutriFit, in Schiedam. Inmiddels is NutriFit uitgegroeid naar 5 locaties in 3 steden en vormen we een team van 4 diëtisten.

Nauw contact met andere zorgverleners vind ik erg belangrijk, want multidisciplinair werken komt u als patiënt ten goede. Een werklocatie in een huisartsenpraktijk zie ik dus als voordeel.

Liefde voor eten en mensen

Eten en drinken behoort iets aangenaams te zijn. Als dat om een reden niet meer zo kan zijn, dan is hulp van een voedingsdeskundige nodig. In mijn praktijk merk ik ook dat eten vaak een strijd geworden is. Tegelijk ontdek ik bij mezelf hoe groot de liefde voor koken is. Ik merk dat ik op die manier mijn aandacht en liefde door kan geven aan mijn gezin, familie en vrienden.

(H)erken je honger!

Alle werk- en levenservaring heb ik inmiddels gebundeld in mijn eerste boek (H)erken je Honger! – de sleutel tot jouw ideale gewicht. In dit boek leg ik uitvoerig uit hoe honger wordt uitgelokt en hoe onze reactie daarop niet altijd de beste keus is. Ik ontdekte 15 soorten honger en beschrijf deze uitvoerig, maar vertel ook hoe je met kleine aanpassingen grote veranderingen kan brengen in je eetgewoonten eén gewicht. Kijk op www.herkenjehonger.nl voor meer informatie.