NutriFit Fit door de juiste voeding

Wat eet een diëtist eigenlijk zelf?

Wat eet een diëtist eigenlijk zelf? #diteetdedietist

Een diëtist weet als geen ander wat een goed voedingspatroon is en hoe jij met voeding het beste uit jezelf haalt. Daarom zijn diëtisten voor heel veel mensen van onschatbare waarde. Maar wat eet een diëtist eigenlijk zelf? Eet zij elke dag alleen maar gezond, of ‘zondigen’ zij ook wel eens? En wat is zondigen eigenlijk?

Marie-José Torenvliet is diëtist, moeder van 2 dochters en auteur van het boek (h)erken je honger. Zij houdt de komende week precies bij wat ze eet en deelt dat dagelijks via haar Instagram-kanaal. Je kunt haar volgen via #diteetdedietist.

 

Dag van de diëtist

Op dinsdag 19 september is het de Dag van de diëtist. Vanaf die dag plaatst Maire-José een week lang elke dag een fotodagboek met wat ze die dag heeft gegeten.

Marie-José: “Ik wil hiermee laten zien, dat een gezond voedingspatroon helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Als je mijn voedingspatroon bekijkt, zul je zien dat ik durf af te wijken van vastgeroeste ideeën over wat gezond is en mezelf ook regelmatig verwen met lekkernijen. Het gaat om de balans. En wat ik heel belangrijk vind is dat je heel goed naar je lichaam luistert; ik stem mijn eetritme af op de vraag van mijn lijf. De ene dag ben ik heel actief, de andere dag zit ik veel achter mijn bureau of in de auto. Omdat de invulling van de dagen sterk uiteen loopt, is mijn uitdaging vooral gelegen in het goed luisteren naar die vraag. Hopelijk kan ik je inspireren om bewust met je eten en je honger om te gaan en structureel een gezond voedingspatroon aan te nemen om zo je ideale gewicht te bereiken en behouden.”