Blije Buik Yoga & Yin Yoga

Ontspannen bewegen bij prikkelbare darm

De yogalessen bij NutriFit is een hele logische aanvulling op onze voedingscoaching. Bij deze diëtistenpraktijk kijken we verder dan alleen een dieet. Body & mind zijn onlosmakelijk verbonden. Door meer in verbinding te staan met ons lijf, voelen we steeds beter wat we nodig hebben wat betreft eten & drinken, bewegen & ontspannen, warmte & kou, slaap en zo verder. Speciaal voor mensen met buikklachten, ontwikkelden we Blije Buik yoga.

Yoga is van grote waarde. Rustige houdingen (asana’s), ademhalings- en ontspaningsoefeningen voeren je naar het ervaren van innerlijke rust. Hierdoor wordt beslissen wat goed voor je is in het dagelijks leven makkelijker. Dus ook de keuzes in bijvoorbeeld eten en drinken. Of in het bepalen wat een goed dagritme voor jou is.

Praktisch

Alle yogalessen vinden plaats op de vloer. Neem een yogamat, kussen en/of deken mee om het je comfortabel te maken. Draag comfortabele sportkleding, een vest en sokken.

Voor meer informatie & inschrijven: 06 – 40683804 / 06 – 36016504 of mail aan yoga@nutrifit.nl

Blije Buik yoga

De meeste mensen bewegen te weinig. Dit is nadelig voor onze spijsvertering. Door letterlijk ruimte te geven aan onze organen en de flexibiliteit van onze romp te vergroten kunnen we ook de darmbeweging beïnvloeden. Rek- en strekoefeningen vergroten de beweeglijkheid van onze romp. Omdat de spijsverteringsorganen gelegen zijn in onze romp, profiteren ze hiervan.

Zo kunnen simpele oefeningen voor de borst- en rugspieren, een draaiing van het bovenlichaam of de vooroverbuiging oefenen al verlichting geven.

Blije Buik Yoga is ontwikkeld door de diëtisten van NutriFit en bestaat uit een traject van 5 weken. In kleine groepjes leer je via wekelijks wisselende thema’s en praktische oefeningen steeds meer over jouw lichaam. Je voelt wat stretchen, een bewuste ademhaling en ontspanning doen met de ervaring van jouw buikklachten. Je krijgt tools in handen die je thuis – op of naast de yogamat- toe kunt passen.

Op woensdag 16 november start de 5-weekse Blije Buik yoga serie in Oud-Beijerland. Klik hier om je in te schrijven.

Voor meer informatie over Blije Buik yoga: 06 – 40683804 of mail aan yoga@nutrifit.nl

Yin yoga

Yin yoga laat je kennis maken met de kracht van stilte, de zijn-modus. Met behulp van lichaamshoudingen (asana’s) keer je naar binnen. Je leert contact te maken, te accepteren en los te laten. Zo leer je jouw eigen grenzen weer voelen.

Tijdens de Yin yogales zal er elke week een thema centraal staan. Doordat je wat langer in de houding blijft, ervaar je een diepere ontspanning en maak je het bindweefsel in je lichaam weer soepel. Hierdoor stimuleer je de levensenergie (chi) om te stromen.

Vlaardingen september 2022

Waar:Paramedisch centrum TouchFit
Adres:Hendrik Casimirstraat 151, Vlaardingen
Wanneer:maandagavond van 19.00–20.00 uur
Kosten:€ 12,- per les per maand via een Tikkie

Inschrijving wordt definitief na betaling

Voor een proefles betaal je € 10 en bij later instromen betaal je het resterende aantal lessen X € 12. Je betaalt per maand via een Tikkie.

Voor meer informatie & inschrijven: 06 – 40683804 / 06 – 36016504 of mail aan yoga@nutrifit.nl