Over ons

Wie zijn wij?

Het is een steeds grotere uitdaging om in de overdaad aan (online) informatie helder te krijgen welke aanpak voor jou het beste werkt. Of dat nu gaat om het verminderen van buikpijn, een uitgekiende maaltijdplanning zodat je makkelijker gezond eet tijdens drukke en stressvolle tijden of je tijd verbeteren tijdens de marathon van Rotterdam. Als diëtist wandelen we graag een stukje met je mee op het pad van jouw leven.

Anders denken, anders doen

Het veranderen van eetgewoontes vraagt om verschuiving in denken en doen. Juist eetgewoontes zijn lastig te veranderen. Ze horen al zo lang bij je en je bent er bewust of onbewust aan gehecht geraakt. Verandering geeft stress en ongemak, altijd. Hoe graag je iets ook wilt. Weet je hoe dat komt? In jouw brein is een waakzame piloot (de amygdala) die alarm slaat als je teveel ineens verandert. De waakzame piloot wil alles bij het oude houden!

Hoe kleiner de stap, hoe groter het succes

Alleen door met kleine stapjes, die zo subtiel zijn, zodat de waakzame piloot het niet opmerkt, kun je nieuwe keuzes echt van jou maken. Wij helpen je om die kleine stapjes zo te kiezen, dat je ze volhoudt en dat ze effect hebben. Jouw investering ligt in de bereidheid om te volharden, voorál als het even niet vanzelf gaat. En ook dan zijn wij van waarde voor jou. Want juist als het even moeilijk is, denken we met je mee en helpen we je om contact te maken met de wijsheid die al in jou aanwezig is. En natuurlijk hebben we altijd praktische tips of recepten om je te ondersteunen.

Antwoord op jouw vragen

Samen krijgen we een antwoord op je vragen en pakken we je problemen aan. Je leert bijvoorbeeld je ideale eetritme kennen, je weet bij welke portiegrootte je je aangenaam voelt, je ontdekt waarom je nog 8 kilo wilt afvallen of je leert waarom je winderig wordt als je veel snoept. Door een kijkje in jouw binnen- en buitenwereld wordt het makkelijker om jou te coachen richting jouw eigen missie, zodat je vastberaden deze leefstijlverandering kan maken.

Missie

Het is onze missie om jouw strijd rondom eten en diëten te verkleinen. Natuurlijk door inhoudelijk kundig te zijn, maar vooral door ons bewust te zijn van onze sterke punten en daar steeds beter in te worden. Hierdoor kunnen we de diepte ingaan en jou nog beter van dienst zijn.

Experts

Binnen ons team van drie diëtisten werken we nauw samen en (h)erkennen we ieders sterke punten. Door steeds specialistischer te werken. Dit stelt ons in staat onze kennis up to date te houden om jou optimaal te begeleiden.

Met meer plezier

Onze kennis verbetert niet alleen door specialisatie. Ook ons werkplezier is toegenomen. We voelen meer verbinding: met jou, met onze naaste collega’s en onze persoonlijke lievelingsonderwerpen. We realiseren ons dat we een kleine schakel zijn in een groter geheel. Het geeft veel voldoening om te weten dat we daarin iets voor jou kunnen betekenen.

De 3-eenheid: NutriFit 3.0

Met ons team van 3 diëtisten werken we vanuit een holistische aanpak: body, mind & soul zijn één. Soms verweven we onze dieetbegeleiding met minder conventionele methoden om inzicht te krijgen: journaling, schetsen, staande oefeningen, zitten op een skippybal, een wandelconsult?

Het voedingsadvies dat je van ons krijgt is een combinatie van voedingswetenschap en orthomoleculaire geneeskunde, vertaald naar een persoonlijk advies. Hierbij staat het streven naar een optimale balans centraal. Een balans die altijd in beweging is naar een nieuw evenwicht. Het nabootsen van een leefstijl en ritme dat natuurlijk aanvoelt, is daarbij het uitgangspunt. Wat voeding betreft: het liefst onbewerkt, vers bereid en passend bij het seizoen. Met daarbinnen ruimte voor geniet- en beloningsmomenten, waarvoor je bewust en zelf kiest. Soms is het gebruik van specifieke supplementen onderdeel van het behandelplan.

Deskundig

Als diëtist volg je de vierjarige HBO-opleiding Voeding & Diëtetiek. We zijn lid van de beroepsverenigingen Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN), staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Marie-José Torenvliet is sportdiëtist en alle diëtisten zijn aangesloten bij het Netwerk Orthomoleculair Diëtisten (NOD) en Natuur Diëtisten Nederland (NDN). Marjolein en Marie-José zijn tevens leefstijldiëtist.

Zo streven ernaar onze kennis aan te laten sluiten bij de uitdagingen van deze moderne tijd.

Meerdere malen per jaar wonen we seminars en symposia bij. Regelmatig nemen we deel aan intercollegiaal overleg om onszelf scherp te houden en onze doelmatigheid in werken te verbeteren.

Vreemde talen

In onze praktijk zijn alle mensen welkom. Soms kan het helpen als je in je eigen taal de gesprekken kan voeren met ons. Alle diëtisten spreken naast Nederlands ook Engels. Marie-José spreekt Spaans, Portugees en Papiamentu.

Wat vinden anderen? Lees hier wat testimonials

Marie-José Torenvliet

Marie-José Torenvliet

Mijn interesse voor voeding ontstond tijdens het wedstrijdzwemmen in mijn jeugd. Vanaf mijn 10e probeerde ik met de juiste voeding mijn zwemtijden te beïnvloeden. Ik leerde hier heel veel van.

In 1991 vertrok ik vanaf Curaçao naar Nijmegen om te gaan studeren aan de opleiding Voeding & Diëtetiek. In 1996 kon ik aan de slag als (sport)diëtist en op 1 maart 2005 startte ik mijn eigen praktijk, NutriFit, in Schiedam. Al snel groeide dit uit naar een bloeiende praktijk. Als trotse praktijkhouder ondervind ik dat het landschap van de gezondheidszorg in het algemeen en de diëtetiek in het bijzonder, in rap tempo wijzigt.

Snoeien om te groeien

Heel bewust besloot ik daarom in 2020 om NutriFit te transformeren naar een kleiner team van 3 collega’s verspreid over 3 locaties in 3 steden. Zo houd ik meer tijd voor de consulten zelf en voelt mijn werk zinvol. Sindsdien werk ik met heel veel meer plezier en heb ik meer tijd voor de zaken die er écht toe doen. Ik eindig mijn drukke werkdag nu energiek.

Naast de managementtaken, houd ik 2 tot 3 dagen per week spreekuur. Mijn consulten zijn geslaagd wanneer ik jou helderheid in voedingskeuzes kan bieden, je geniet van smakelijk, volwaardig eten en je daarbij ook je realistische doelen weet te behalen. Het mooiste is als je (weer) leert af te stemmen op de signalen van je eigen lichaam. Dan wordt eten weer iets vanzelfsprekends en plezierigs. Ik fungeer dan als een gids, maar jij hebt het kompas.

Wat nog op mijn verlanglijst staat: (weer) yogales geven, een 2e (& 3e) boek schrijven en kookworkshops en retraites organiseren.

Als ik offline ga…

…ben ik moeder van 2 prachtige dochters en echtgenote van Olaf. Ik wandel graag met of zonder hond, luisterend naar een podcast ter inspiratie. Chillen doen we in onze “pizzahut” met houtoven en discolichten. Ik zwem weer graag, bij voorkeur in het buitenwater. Op en top ontspan ik met een boek met de zon op mijn huid of bij gebrek aan zon, in de sauna.

Ik ben praktijkhouder en expert in…

…veilig vasten, vrouwelijke hormonale problemen, maag- en darmklachten, sportvoeding voor duursporters in de aanloopperiode naar een wedstrijd en de 15 soorten honger en zijn valkuilen.

Ik werk in Vlaardingen op dinsdag en op maandag, donderdag en vrijdag in Klaaswaal. Regelmatig val ik in op het spreekuur in Oud-Beijerland waar ik elke woensdagavond lezingen en cursussen geef.

Lily Heijnen

Lilly Heijnen

Vanaf mei 2018 breng ik al mijn ervaring en passie ten uitvoer bij NutriFit. In 1993 studeerde ik af als diëtist aan de Haagse Hogeschool. Voor mijn afstudeerscriptie schreef ik een wedstrijd uit: vegetarische receptuur voor koks uit de grootkeuken. Dit was met een heus proefpanel en de winnaar is bekend gemaakt op de vakbeurs Horecava. Je raadt het al: ik hou van lekker eten!

Stap voor stap

Elk stapje naar een betere gezondheid, zowel geestelijk als lichamelijk is er één! Leren omgaan met terugval, zie ik als een belangrijk onderdeel om te kunnen groeien richting een gezondere versie van jezelf. Richting je diepste verlangens, door een evenwichtigere relatie met voeding. Hierbij ga je soms op je “snufferd”. De moed hebben er voor te blijven gaan, is wat telt. Geen symptoombestrijding, maar de oorzaak van je probleem aanpakken: geen pleister op de wond plakken alvorens je de wond genezen hebt. Hierbij wil ik graag je coach zijn.

Samen met mijn cliënt kijk ik welke voeding het best past. Ik heb aandacht voor alle andere leefstijlfactoren die van invloed zijn op een optimale gezondheid. Met als missie dat mijn cliënt letterlijk en figuurlijk zijn/haar pad “lichter” vervolgt, op welk gebied dan ook.

Als ik offline ga…

…ben ik moeder van mijn puberende dochter op Goeree-Overflakkee. Hier kan ik volop genieten van het buitenleven: lekker kokkerellen en eten met vrienden, sporten en ontspannen op ‘t strand. Thai Chi doe ik bij voorkeur op het strand, zo lang het droog is. Heerlijk! Een bezoek aan sauna of hammam is een kadootje aan mijzelf. Lekker lezen, juist ook studieboeken waar ik wijzer van word en rommelen in mijn tuin, daar word ik blij van. Ik krijg hier vaak gezelschap van onze kat Abeltje.

Ik ben expert in…

…emotie-eten, hormonen en mag ik mij vitaminespecialist in de 13 vitaminen noemen.

Ik werk in Schiedam Noord op dinsdag en in Vlaardingen op donderdag.  Op woensdagmiddag  en vrijdagochtend in Oud-Beijerland. Eén dag per week heb ik digitaal spreekuur.

Marjolein Treur

Marjolein Treur

Na een kleine omweg binnen de voeding en diëtetiek ben ik na mijn afstuderen (2007) in 2012 met Marie-Jose in contact gekomen en niet meer weggegaan. Het gevoel klopte, hier wil ik verder groeien. En eerlijk gezegd wordt het werken bij NutriFit alleen maar leuker en boeiender. Vooral sinds we in 2020 een bewuste keuze hebben gemaakt om te specialiseren. Hierdoor valt voor mij alles op zijn plek. Ik kan meer diepgang creëren in mijn begeleiding en hierdoor betere dieetzorg leveren.

Body & Mind

Ik doe al meer dan 10 jaar aan yoga en sinds 2020 mag ik mij ook yin-yogadocent noemen. Mijn hartenwens voor 2021 & 2022 is om yogales te gaan geven en mij verder te specialiseren als yin-yogadocent. Het verbinden van body en mind met voeding, in de breedste zin van het woord, is mijns inziens de essentie. Yoga, meditatie en ademhaling kunnen hierin ondersteunen. Laat voeding voor je werken en ontspannen blijven.

Als ik offline ga…

…ben ik moeder van Mats en partner van Sven. Ook thuis in Delft vind ik het leuk met voeding bezig te zijn. Juist met een kleine man in huis wil ik laten zien dat gezond en smakelijk eten en drinken ook heel goed samen kunnen gaan. Natuurlijk genieten we op z’n tijd ook van een patatje, een lekker stukje chocolade of op zondag van ons croissantje met een gekookt eitje.

Ik ontspan door creatief bezig te zijn of te lezen. Of heerlijk lekker buiten in de natuur zijn op de mountainbike of racefiets. En ook van een rondje wandelen, alleen of met mijn gezin, kan ik echt genieten. Dus gaat je voorkeur uit naar een wandelconsult, laat het mij weten!

Ik ben expert in…

…werken met kinderen en jongeren, al dan niet met buikklachten.

Ik werk in Vlaardingen op maandag en woensdag.