NutriFit Fit door de juiste voeding

Over ons Wie zijn de diëtisten?

Professionaliteit

Als diëtist volg je de vierjarige HBO-opleiding Voeding & Diëtetiek. Na ons afstuderen worden we lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en/of de Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN) staan we ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Marie-José Torenvliet is sportdiëtist en alle diëtisten zijn aangesloten bij het Netwerk Orthomoleculair Diëtisten (NOD) en Natuur Diëtisten Nederland (NDN). Zij werken samen aan kennisvermeerdering en kwaliteitsverbetering.

Meerdere malen per jaar wonen we seminars en symposia bij. Regelmatig nemen we deel aan intercollegiaal overleg om onszelf scherp te houden en onze doelmatigheid in werken te verbeteren.

Vreemde talen

In onze praktijk zijn alle mensen welkom. Soms kan het helpen als u in uw eigen taal de gesprekken kan voeren met ons. Alle diëtisten spreken naast Nederlands ook Engels. Dorsa beheerst daarnaast het Perzisch en Marie-José spreekt Spaans, Portugees en Papiamentu.

Wat vinden anderen? Lees hier wat testimonials

Marie-José Torenvliet

In 1996 studeerde ik af aan de opleiding Voeding & Diëtetiek in Nijmegen. Mijn interesse voor voeding ontstond in mijn jeugd toen ik aan wedstrijdzwemmen deed. Ik merkte dat ik met de juiste voeding mijn sportprestaties kon beïnvloeden. Inmiddels ondervind ik dit opnieuw tijdens het beoefenen van (de trainingen voor) de triathlonsport, waarin ik naast hardlopen en wielrennen mijn oude liefde zwemmen weer beoefen.

Nog steeds blijf ik nieuwsgierig naar nieuwe methodieken om anderen te coachen en begeleiden bij het veranderen van hun leefstijl en eetgewoonten. Ik begon mijn loopbaan als thuiszorgdiëtist. Op 1 maart 2005 startte ik met mijn eigen praktijk, Voedingsadviesbureau NutriFit, in Schiedam. Inmiddels is NutriFit uitgegroeid naar 5 locaties in 3 steden en vormen we een team van 4 diëtisten.

Nauw contact met andere zorgverleners vind ik erg belangrijk, want multidisciplinair werken komt u als patiënt ten goede. Een werklocatie in een huisartsenpraktijk zie ik dus als voordeel.

Liefde voor eten en mensen

Eten en drinken behoort iets aangenaams te zijn. Als dat om een reden niet meer zo kan zijn, dan is hulp van een voedingsdeskundige nodig. In mijn praktijk merk ik ook dat eten vaak een strijd geworden is. Tegelijk ontdek ik bij mezelf hoe groot de liefde voor koken is. Ik merk dat ik op die manier mijn aandacht en liefde door kan geven aan mijn gezin, familie en vrienden.

(H)erken je honger!

Alle werk- en levenservaring heb ik inmiddels gebundeld in mijn eerste boek (H)erken je Honger! – de sleutel tot jouw ideale gewicht. In dit boek leg ik uitvoerig uit hoe honger wordt uitgelokt en hoe onze reactie daarop niet altijd de beste keus is. Ik ontdekte 15 soorten honger en beschrijf deze uitvoerig, maar vertel ook hoe je met kleine aanpassingen grote veranderingen kan brengen in je eetgewoonten eén gewicht. Kijk op www.herkenjehonger.nl voor meer informatie.

Lilly Heijnen

In 1993 studeerde ik af als diëtist en sindsdien heb ik altijd de overtuiging gehad dat lichaam en geest één zijn en heb daarmee een holistische kijk op gezondheid. Geen symptoombestrijding maar liever het aanpakken van de oorzaak van een probleem.

Ik werk graag samen met mijn cliënt en andere hulpverleners om een advies op maat te maken.

Elk stapje naar een betere gezondheidstoestand, zowel lichamelijk als geestelijk is er 1. Leren omgaan met terugval zie ik als een belangrijk onderdeel richting uw doelen, elk moment is een nieuw moment en ik zie falen als een mogelijkheid om te kunnen groeien.

Ik heb me verdiept in alle 13 vitaminen, en mag mij ook vitamine specialist noemen. Diabetes mellitus met koolhydraatbeperkte voedingsadviezen én vrouwen en hormonen, zijn ook aandachtsvelden waar ik me uitermate voor interesseer.

Met mijn scholing en ervaring als orthomoleculair therapeut (2016) wil ik met mijn behandeling een groter gezondheidseffect bereiken. Ook mag ik mijzelf FODMAP-specialist noemen.

Ik woon samen met mijn puberende dochter op Goeree Overflakkee. Hier kan ik volop genieten van het buitenleven; lekker eten, sporten en wandelen. Vanuit mijn vorige werkveld ben ik expert op het gebied van coaching bij emotie – eten.

Vanaf mei 2018 kan ik al mijn werkervaring en passie ten uitvoer brengen bij NutriFit in Schiedam. Ik hoop u van dienst te kunnen zijn in onze praktijk.

Marjolein Treur

Voeding speelt een belangrijk rol binnen onze gezondheid. De inzet van de juiste voeding bij ziekte en gezondheid is van grote waarde. Steeds meer kunnen we met voeding klachten verminderen en ons welzijn verbeteren. Voeding is altijd in beweging. Dit maakt mij nieuwsgierig en gepassioneerd om elke keer weer op zoek te gaan naar het best passende voedingsadvies.

In 2007 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Haagse Hogeschool. Na verschillende vakgebieden binnen de voeding en diëtetiek te hebben ervaren, ben ik sinds januari 2013 werkzaam bij NutriFit.

Mijn interesse ligt met name binnen de natuurvoeding, omdat ik zelf ervaar hoe voeding, zo dicht mogelijk bij de natuur vandaan, een positieve invloed heeft op mijn gezondheid en energieniveau. Daarnaast ben ik ook yogadocent en heb ik mij bijgeschoold in de Ayurvedische voedingsleer. Ayurveda is letterlijk de wetenschap van het leven en vindt zijn oorsprong in India. Wanneer je je voeding en leefwijze aanpast aan wat jij persoonlijk nodig hebt, kom je in balans.

De juiste voeding voor jou

Voeding is een van de belangrijkste middelen om ons lichaam te voeden en nieuwe energie te geven. Mijn uitdaging is om samen te kijken naar de juiste voeding voor jou en je hierin te coachen en te begeleiden. Ik wil je laten ervaren wat voeding vóór jou kan doen. Een voeding die je voedt en je gezondheid bevordert. Voeding waar je energie van krijgt en je laat genieten!