NutriFit Fit door de juiste voeding

Over ons Wie zijn de diëtisten?

Professionaliteit

Als diëtist volg je de vierjarige HBO-opleiding Voeding & Diëtetiek. Na ons afstuderen worden we lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en staan we ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Marie-José Torenvliet en Marjolein Treur zijn beiden sportdiëtist en aangesloten bij het Netwerk Orthomoleculair Diëtisten (NOD) en Natuur Diëtisten Nederland (NDN). Zij werken samen aan kennisvermeerdering en kwaliteitsverbetering.

Meerdere malen per jaar wonen we seminars en symposia bij. Regelmatig nemen we deel aan intercollegiaal overleg om onszelf scherp te houden en onze doelmatigheid in werken te verbeteren.

Marie-José Torenvliet-Schoop

In 1996 studeerde ik af aan de opleiding Voeding & Diëtetiek in Nijmegen. Mijn interesse voor voeding ontstond in mijn jeugd toen ik aan wedstrijdzwemmen deed. Ik merkte dat ik met de juiste voeding mijn sportprestaties kon beïnvloeden. Inmiddels ondervind ik dit opnieuw tijdens het beoefenen van (de trainingen voor) de triathlonsport, waarin ik naast hardlopen en wielrennen mijn oude liefde zwemmen weer beoefen.

Nog steeds blijf ik nieuwsgierig naar nieuwe methodieken om anderen te coachen en begeleiden bij het veranderen van hun leefstijl en eetgewoonten. Ik begon mijn loopbaan als thuiszorgdiëtist. Op 1 maart 2005 startte ik met mijn eigen praktijk, Voedingsadviesbureau NutriFit, in Schiedam.

Nauw contact met andere zorgverleners vind ik erg belangrijk, want multidisciplinair werken komt u als patiënt ten goede. Een werklocatie in een huisartsenpraktijk zie ik dus als voordeel.

Liefde voor eten en mensen

Eten en drinken behoort iets aangenaams te zijn. Als dat om een reden niet meer zo kan zijn, dan is hulp van een voedingsdeskundige nodig. In mijn praktijk merk ik ook dat eten vaak een strijd geworden is. Tegelijk ontdek ik bij mezelf hoe groot de liefde voor koken is. Ik merk dat ik op die manier mijn aandacht en liefde door kan geven aan mijn gezin, familie en vrienden.

(H)erken je honger!

Alle werk- en levenservaring heb ik inmiddels gebundeld in mijn eerste boek (H)erken je Honger! – de sleutel tot jouw ideale gewicht. In dit boek leg ik uitvoerig uit hoe honger wordt uitgelokt en hoe onze reactie daarop niet altijd de beste keus is. Ik ontdekte 15 soorten honger en beschrijf deze uitvoerig, maar vertel ook hoe je met kleine aanpassingen grote veranderingen kan brengen in je eetgewoonten eén gewicht. Kijk op www.herkenjehonger.nl voor meer informatie.

Marjolein Treur

Voeding speelt een belangrijk rol binnen onze gezondheid. De inzet van de juiste voeding bij ziekte en gezondheid is van grote waarde. Steeds meer kunnen we met voeding klachten verminderen en ons welzijn verbeteren. Voeding is altijd in beweging. Dit maakt mij nieuwsgierig en gepassioneerd om elke keer weer op zoek te gaan naar het best passende voedingsadvies.

In 2007 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Haagse Hogeschool. Na verschillende vakgebieden binnen de voeding en diëtetiek te hebben ervaren, ben ik sinds januari 2013 werkzaam bij NutriFit.

Mijn interesse ligt met name binnen de natuurvoeding, omdat ik zelf ervaar hoe voeding, zo dicht mogelijk bij de natuur vandaan, een positieve invloed heeft op mijn gezondheid en energieniveau. Daarnaast ben ik ook yogadocent en heb ik mij bijgeschoold in de Ayurvedische voedingsleer. Ayurveda is letterlijk de wetenschap van het leven en vindt zijn oorsprong in India. Wanneer je je voeding en leefwijze aanpast aan wat jij persoonlijk nodig hebt, kom je in balans.

De juiste voeding voor jou

Voeding is een van de belangrijkste middelen om ons lichaam te voeden en nieuwe energie te geven. Mijn uitdaging is om samen te kijken naar de juiste voeding voor jou en je hierin te coachen en te begeleiden. Ik wil je laten ervaren wat voeding vóór jou kan doen. Een voeding die je voedt en je gezondheid bevordert. Voeding waar je energie van krijgt en je laat genieten!

Debora van der Hoeven

 

“Laat voedsel uw medicijn zijn en medicijnen uw voedsel”. Deze eeuwenoude uitspraak van Hippocrates heeft mijn interesse gewekt voor de geneeskunde en voedingsleer. Volwaardige voeding is essentieel voor het lichaam en kan de gezondheid preventief bevorderen, maar ook bijdragen aan herstel van de gezondheid. Het hedendaagse voedsel is vaak bewerkt en bevat veel onnodige toevoegingen en minder essentiële voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft. Hierdoor kan verkeerde voeding ook een ongunstig effect hebben op de gezondheid. Ik ben ervan overtuigd dat een volwaardige voeding een deel van uw medicatie is. Minder medicijnen en meer gezonde voeding staan centraal.

In 2015 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Haagse Hogeschool. Sinds 2017 ben ik werkzaam bij Diëtistenpraktijk NutriFit. Mijn passie ligt bij de ziekteleer en de rol van voeding daarin. Het is voor mij een uitdaging om voor ieder individu te bepalen welke gezondheidswinst er met voeding te behalen valt.

Wat vinden anderen? Lees hier wat testimonials