Webshop

Events – elke woensdagavond bij LEIN in Oud-Beijerland

De diëtisten van NutriFit geven elke woensdagavond lezingen, cursussen en workshops

over zeer diverse onderwerpen. Kijk op www.nutrifit.nl voor aanmelding.

Doe een verzoek voor een onderwerp door de praktijk te mailen.

Locatie: Vrouwencentrum LEIN aan de Maseratilaan 6 in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard).

Van Prikkelbare Darm naar Blije Buik – 28 september – 19.30 uur

Cursus
Let op! Deel 2 en 3 vinden plaats op woensdag 5 en 26 oktober. Buikpijn, winderigheid, maagzuur, dunne ontlasting, verstopping en een opgeblazen gevoel? Een prikkelbare darm is een combinatie van 2 of meerdere van deze klachten. De darm beweegt dan of teveel of te weinig. Vaak is ook het ontlastingspatroon verstoord: diarree of juist verstopping en zelfs soms beiden. Deze onschuldige aandoening kan je leven op z’n kop zetten. Als dit te vaak gebeurt, kan het je leven gaan beheersen. Tijdens deze korte cursus van 3 bijeenkomsten staan we stil bij het Blije Buik traject wat we hebben ontwikkeld voor mensen met PDS. We belichten de oorzaken en de mogelijkheden om de klachten te verzachten. Tijdens de 2e bijeenkomst leer je simpele ontspannings- en ademhalingsoefeningen die kunnen helpen om buikklachten te verminderen. Bij de 3e bijeenkomst is ook bekkenbodemfysiotherapeut Gera Leijdens betrokken.
39,00
6 beschikbare plaatsen

Reserveren

Werken aan je weerstand – 12 oktober – 19.30 uur

Lezing
Hoe hoger je weerstand, hoe beter je bestand bent tegen ziekten. Met de natte en koude seizoenen voor de deur wil je vast weten hoe je het lichaam hierin kan ondersteunen. Tijdens deze lezing staan we stil bij wat je zelf kunt doen om je weerstand te verhogen de aankomende herfst en winter. Met praktische tips ga je de deur uit.
8,00
10 beschikbare plaatsen

Reserveren

Parttime vegan, een goed idee?! – 19 oktober – 18.45 uur

Cursus
Let op! Het 2e deel van deze minicursus vindt plaats op woensdag 9 november. Bewust minder vlees eten, vaker kiezen voor plantaardige zuivel of het broodbeleg vervangen door hummus of pindakaas. Het is een eerste stap naar een meer plantaardig eetpatroon. Waar moet je op letten als je omschakelt? En is een compleet veganistisch eetpatroon een verstandige keus? Op deze vragen krijg je antwoord. In deel 2 op woensdag 9 november, gaan we dieper in op de praktische kant en proef je hoe plantaardig eten smaakt.
28,00
10 beschikbare plaatsen

Reserveren

NutriAtleet – slim eten als duursporter – 19 oktober – 19.30 u

Lezing
Als triatleet, open water zwemmer, wielrenner en lange afstandsloper bepaalt je voedingspatroon ook jouw prestatie. Welk eetpatroon is nu het beste? Is jouw basis breed genoeg om te voorzien in de speciale behoefte van de duursporter. Eet je wel genoeg en de juiste dingen? Tijdens deze lezing staan we stil bij de brede en belangrijke basis.
8,00
9 beschikbare plaatsen

Reserveren

Suikers, ontdek ze op het etiket – 2 november – 19.30 u

Workshop
Het valt niet mee om suiker te herkennen. Suiker wordt op verpakkingen lang niet alleen suiker genoemd. Wist je dat suiker verstopt zit onder meer dan 50 schuilnamen? Suiker heeft ook veel andere namen zoals dextrose, fructose, lactose, honing, ahornsiroop, kandij en nog veel meer. Leer tijdens deze workshop hoeveel suikerklontjes er verstopt zitten in een etiket. Je krijgt de informatie als naslagwerk mee naar huis.
11,00
10 beschikbare plaatsen

Reserveren