Marie-José Torenvliet

Mijn interesse voor voeding ontstond tijdens het wedstrijdzwemmen in mijn jeugd. Vanaf mijn 10e probeerde ik met de juiste voeding mijn zwemtijden te beïnvloeden. Ik leerde hier heel veel van.

In 1991 vertrok ik vanaf Curaçao naar Nijmegen om te gaan studeren aan de opleiding Voeding & Diëtetiek. In 1996 kon ik aan de slag als (sport)diëtist en op 1 maart 2005 startte ik mijn eigen praktijk, NutriFit, in Schiedam. Al snel groeide dit uit naar een bloeiende praktijk. Als trotse praktijkhouder ondervind ik dat het landschap van de gezondheidszorg in het algemeen en de diëtetiek in het bijzonder, in rap tempo wijzigt.

Ik hoef me nooit te vervelen…

Naast de managementtaken, houd ik 2 tot 3 dagen per week spreekuur. Mijn consulten zijn geslaagd wanneer ik jou helderheid in voedingskeuzes kan bieden, je geniet van smakelijk, volwaardig eten en je daarbij ook je realistische doelen weet te behalen. Het mooiste is als je (weer) leert af te stemmen op de signalen van je eigen lichaam. Dan wordt eten weer iets vanzelfsprekends en plezierigs. Ik fungeer dan als een gids, maar jij hebt het kompas.

Wat nog op mijn verlanglijst staat: een 2e (& 3e) boek schrijven en kookworkshops en retraites organiseren.

Als ik offline ga…

…ben ik moeder van 2 prachtige dochters en echtgenote van Olaf. Ik wandel graag met of zonder hond, luisterend naar een podcast ter inspiratie. Chillen doen we in onze “pizzahut” met houtoven en discolichten. Ik zwem weer graag, bij voorkeur in het buitenwater. Op en top ontspan ik met een boek met de zon op mijn huid of bij gebrek aan zon, in de sauna.

Ik ben praktijkhouder en expert in…

…veilig vasten, vrouwelijke hormonale problemen, maag- en darmklachten, sportvoeding voor duursporters in de aanloopperiode naar een wedstrijd en de 15 soorten honger en zijn valkuilen.

Ik werk in Vlaardingen op maandag, dinsdag en donderdag. Op de andere maandagen, donderdagen en vrijdagen draai ik spreekuur in Klaaswaal. Op vrijdagochtend om de week ben ik bij LEIN voor spreekuur in Oud-Beijerland en soms op woensdagamiddag.