Cliëntervaringen

Wat vinden anderen?

Sinds 2005, het jaar waarin NutriFit startte met de praktijk, begeleidde we velen goed op weg. Jouw ervaringen kunnen anderen ook helpen! We horen graag wat jouw ervaring is geweest. Mail in een paar zinnen wat het dieetadvies je heeft opgeleverd en hoe het in z’n werk ging naar info@nutrifit.nl

Met goed advies een soepele marathon lopen

De insteek was om de marathon binnen de 4 uur te lopen en als ik de regels een beetje buig, dan is het mij ook gelukt: 4:00:38! Volgens mijn eigen hardloop horloge had ik ook 140 meter meer gelopen. Ik zie het dus ook als een geslaagde poging.

Ook qua voeding ging het erg goed. Ik heb geen een keer het gevoel gehad dat ik er echt doorheen zat en  uiteindelijk toch de laatste 3 kilometer kunnen versnellen.

De vraag waarmee ik in eerste instantie kwam (hoe houd ik mijn maag onder controle) is hiermee ook beantwoord. Ten opzichte van vorig jaar en de 30 kilometer wedstrijd in februari heb ik na afloop helemaal geen last gehad van mijn buik.

Kortom, het was een goede keus om sportvoedingsadvies te vragen! Bedankt.

Jochem van der Drift

Het gaat mij lukken

In 2019 ontmoette ik Marie-José tijdens een presentatie bij de sportschool waar ik trouw iedere week een paar keer sportte. Ze sprak vol passie over haar boek ‘(h)erken je honger’ en haar manier van zijn, maakte indruk. Het duurde echter tot de nazomer van 2020 dat ik ook haar persoonlijke coaching zocht.

Ik heb een haat-liefde verhouding met eten, zelfs na een gastric bypass in 2017. Patronen veranderen niet zomaar na een operatie. Ik viel hierdoor eerder 55 kilo af, maar kwam opnieuw 15 kilo aan. In de zomer van 2020 was ik er klaar mee, dit wilde ik niet!

Intuïtief wist ik dat ik bij Marie-José moest zijn. Ze was niet de eerste diëtiste die ik bezocht, maar haar aanpak is anders. De eerste afspraak hoopte ik toch nog op een vastgesteld schema en het liefst met exacte voorschriften. Maar niets van dit alles. De boodschap was dat ik heel goed wist wat “wel en niet goed was” en mocht gaan ontdekken wat goed voor míj́ is. In eerste instantie raakte ik in paniek. Maar door zelf spelenderwijs invulling te geven aan een nieuw en meer evenwichtig eetpatroon, ontdekte ik pas dan ik eerder ongemerkt zeer eenzijdig was gaan eten en mijn eten in categorieën te verdelen: het was goed of fout. De categorie “fout” was heel braaf en beperkt. Met gevolg dat als ik iets uit de foute groep had gegeten, de dag en soms de hele week “verpest was”. Dan liet ik me gaan en maakte het niet meer uit. Marie-José was hier duidelijk in: hier is werk aan de winkel. Tijdens de tweede afspraak gaf Marie-José mij praktische, smakelijk en haalbare tips waar ik mee aan de slag kon.

Ook heeft Marie-José veel aandacht voor andere zaken dan voeding. Zo ontdekte ik dat tijd voor jezelf en lichaamsgerichte oefeningen mij helpen in de strijd tegen de kilo’s. Ik kreeg hierdoor meer ruimte in mijn hoofd waardoor de kans op overeten ook kleiner werd. Ik was soms verrast over de inhoud van de opdrachten die ik kreeg, maar tenslotte besluit ik zelf of ik het wil proberen.

Door de zoveelste lockdown door Corona heb ik het heel zwaar en na in het begin een paar kilo te zijn afgevallen lukt het me (nog) niet om door te pakken. Marie-José stimuleert en confronteert op een empatische manier, die zorgt dat ik na een terugval weer een stap vooruit kan zetten. Mijn gewicht stabiel houden is voor nu misschien wel goed genoeg? De ene dag kan ik het accepteren, de andere dag is het een strijd. Maar mijn besluit staat vast: mijn doel van 10 kilo gewichtsverlies zal ik bereiken met de hulp van Marie-José. Hoelang het gaat duren, geen idee, maar dit keer weet ik zeker dat het me zal lukken.

Natasja

Sportvasten

Wanneer je als vrouw 49 bent én van lekker eten houdt, is het resultaat al snel aardig wat kilootjes teveel. Door de jaren heen had ik al veel diëten geprobeerd, maar altijd met het bekende jojo-effect. In maart 2020 begon ik met sporten en minder eten. Omdat ik na de eerste paar kilo afvallen bleef hangen op een niveau, wilde ik het sportvasten proberen. In mei 2020 werd ik hierin begeleid door Marie-José.

Door haar goede begeleiding ben ik de 10 dagen sportvasten goed doorgekomen, viel ik 4 kg af, maar voelde ik me vooral heel fit erna! De sportvasten kuur is heel effectief, maar zoals Marie-José voorspelde, begint het echte werk pas daarna.

Ik koos er bewust voor om bij NutriFit te blijven en paste met tips, die specifiek op maat waren gemaakt voor mij, mijn voedingspatroon aan. Dit betekende anders eten, maar zeker niet minder lekker of dat ik honger moest lijden. Integendeel! Door het sportvasten vraagt mijn lichaam veel minder om snelle energie (suikers) en heb ik mijn lijf als het ware aangeleerd om mijn vetten als belangrijkste energiebron te gebruiken. Ik ben trouw blijven sporten, maar niet extreem intensief. Na 8 maanden was ik 19 kg lichter en veel buikvet kwijt: totaal 14 cm minder taille.

In tegenstelling tot de vele andere diëten die ik eerder volgde, heb ik dit keer geen last van het jojo-effect. Ik heb in de zomervakantie en met de feestdagen lekker mee kunnen genieten met alles. Hierdoor was ik in de decembermaand even 2 kg zwaarder, maar toen ik in januari weer in het normale eet- en beweegritme kwam, waren die kilo’s er zo weer af. Alsof mijn lijf veel scherper afgestemd is.

Omdat ik nog wat kilo’s eraf wilde hebben en ik merkte dat ik meer behoefte kreeg aan tussendoortjes, heb ik in januari opnieuw 3 dagen gevast met coaching van Marie-José. Nu ben ik in totaal 21 kilo lichter, 17 cm smaller bij mijn middel en voel ik me fit en zeker 10 jaar jonger. Ik wou dat ik dit veel eerder had gedaan, zonder al die crashdiëten met maaltijdvervangers. Echt een aanrader dus!

C.D.

Zwanger tegen alle verwachtingen in

Ik raad een consult bij Nutrifit aan omdat je hulp op maat krijgt en er reële doelen gesteld worden waardoor je echt gemotiveerd aan de slag kunt gaan!

Via een gynaecoloog kwam ik terecht bij Nutrifit voor begeleiding bij het volgen van een koolhydraatarm dieet. Ik ben 27 jaar en heb te maken met PCOS (Polycysteus ovarium syndroom) met de daar vaak bijbehorende insulineresistentie (echter zónder overgewicht). Door het volgen van dit dieet zou een deel van mijn klachten kunnen verdwijnen en zouden mijn hormonen gedeeltelijk weer terug in balans moeten kunnen komen.

Enigszins sceptisch ging ik het dieet aan en na een maand begon ik wel verschil te merken!
Het doel was zo vers en ‘schoon’ mogelijk eten, 3 maaltijden per dag (zonder tussendoortjes) en max. 150 gram koolhydraten per dag.

In 3 maanden tijd viel ik 10 kg af, was ik van mijn acné af, had ik meer energie en geen vermoeide benen meer na een halve dag bezig zijn. Ook mijn honger gevoel en constante behoefte aan snoepen is zelden tot nooit meer aanwezig.
Maar het aller mooiste nieuws is dat ik, tegen alle (medische) verwachtingen in, toch op dit moment zwanger mag zijn van ons derde kindje!

Voedselintolerantie

Mijn MDL-arts verwees mij, herfst 2014, naar NutriFit, vanwege het Prikkelbaar Darm Syndroom in combinatie met ernstige voedselintolerantie. Ook had ik regelmatig last van tandvleesontstekingen.

Marie-José en ik besloten, gezien de ernst van mijn klachten, om heel drastisch te werk te gaan. Het voedingspatroon was best pittig, maar mijn lijden was groter dan de lust tot ander eten. Door samen met Marie-José mijn voedings-, ontlastings-, slaap- en activiteitenpatroon te bespreken, kwamen we een stapje verder. Ik viel af en begon mij fitter te voelen, de ontstekingen verdwenen en ik kreeg meer weerstand. Heel voorzichtig ben ik, in overleg, voedingsmiddelen gaan toevoegen. Dat was een flinke puzzel.

Het sparren met Marie-José was leuk. Soms snapten we geen van beiden waarom ik op het een niet en het andere wel reageerde. Maar door samen naar mijn reacties te kijken, kwamen we iedere keer weer verder in de eliminatie- en reïntroductiefase. Zo ben ik, met passen vooruit en achteruit, weer een mens geworden die naar buiten gaat zonder rekening te houden met ”waar is de wc?!”.

In principe eet ik alles, maar ik ervaar dat het nodig is om terug te kunnen vallen op m’n basisvoedingspatroon.
Momenteel zie ik Marie-José zo’n 1 à 2 keer per jaar of mail ik haar voor advies. Ze is een meedenker en ook zeer deskundig m.b.t. supplementen en ik maak graag gebruik van haar kennis en kunde.

E.S.

 

Ik wil geen blaadje sla

Niemand wil op dieet, neem ik aan. Maar ik had geen keus helaas. Mijn gezondheid liet me in de steek. Ik zag er erg tegenop, omdat ik verwachtte dat ik zou moeten leven op een blaadje sla. Maar door Lilly leerde ik dat ik niet moest diëte, maar gezond leren eten. Het kan ook anders. Afbeulen in de sportschool tot je
erbij neervalt? Welnee, gewoon voldoende beweging, elke dag weer. Ik ben gewoon gaan fietsen (wat nu een hobby is geworden). En ook met al mijn andere vragen over mijn gezondheid kon ik ook bij haar terecht. Lilly heeft altijd wel een goed advies voor je. Mede haar enthousiasme en professionele begeleiding ben ik in twee jaar tijd 33 kilo afgevallen!

Diëten hoeft niet zwaar te zijn, als je maar goed begeleid wordt. Lilly is TOP!

Yvonne, 50 jaar

Diabetes buiten de deur houden

Ik heb vrijwel mijn hele leven te maken met ernstig overgewicht; toen ik 10 jaar was woog ik 73 kilo.
Mijn hoogste gewicht ooit was 96 kilo. Toen ik 8 maanden geleden bij mijn huisarts was voor bloeduitslagen, bleek mijn bloedsuiker aan de hoge kant.
De link was snel gelegd met het overgewicht en daarom stelde de arts voor om een
diëtist te bezoeken.
Zo kwam ik in bij Lilly Heijnen. Lilly heeft me met veel praktische tips op weg geholpen en ik neem haar adviezen ter harte. Het is eigenlijk een nieuwe manier van eten. Ik gebruik het woord dieet niet en dat werkt perfect.
Ik ben in 8 maanden 14 kilo lichter geworden! En door het anders eten én het afvallen voel me fit, heb meer energie én geen honger. Natuurlijk door mijn eigen inzet, maar zonder Lilly Heijnen was het mij ook deze keer waarschijnlijk niet gelukt. En een enorm winstpunt is dat ik geen medicijnen voor de diabetes hoef te slikken.
Ik ben Lilly heel dankbaar.

Gerda S., 69 jaar

Anders eten, anders denken over eten

Door je vriendelijke benadering (er vloeide wel een traantje) heb je me geholpen op een andere manier met eten om te gaan. Je hebt me uitgedaagd om op mezelf te durven vertrouwen en mijn lijf te laten vertellen wanneer ik honger heb. Ook heb je me geïnspireerd te ontdekken welk eten goed voor mij is, door me te helpen met compassie naar mijn lijf te luisteren. En door een paar alternatieven voor te stellen. En vooral door me te laten ervaren hoe leuk én lekker gezond eten kan zijn!

De grillpan en stoompan zijn een groot succes. Het belangrijkste voor mij is dat je me in beweging gekregen hebt om vanuit een starre houding (‘Ik ben iemand die houdt van ongezond eten. Punt!’) te gaan uitproberen hoe ik eten eigenlijk beleef. Allereerst is mijn aandacht verschoven naar gezond eten en in tweede instantie werd gezond eten meer en meer een bron van plezier, welbevinden en zelfvertrouwen in plaats van een frustrerende obsessie.

En uiteindelijk zit ik nu veel lekkerder in mijn vel en ben in bredere zin veel nieuwsgieriger geworden, mede dankzij de milde en veel liefdevolle manier waarmee je me naar mezelf hebt laten kijken. O ja en uiteindelijk ben ik hierdoor ook wat overtollige kilo’s kwijtgeraakt, wat één van de doelen was toen ik langskwam. Maar het allerfijnst vind ik nu dat het negatieve obsessieve sfeertje dat voor mij rondom eten hing heel sterk is verminderd.

Dus: ontzettend bedankt!

Kirsten

Hypoglycemie

In september 2012 ben ik doorverwezen door mijn huisarts naar NutriFit voor voedingsadviezen i.v.m. mijn te lage gewicht en een fikse vermoeidheid zonder aanwijsbare reden. Uit bloedonderzoek bleek ik ook daadwerkelijk een te lage bloedsuiker te hebben en diverse vitaminetekorten. In die periode voelde ik mij behoorlijk beroerd voor en na het eten. In de hoop de symptomen van de erge vermoeidheid te onderdrukken at ik elke 2 uur kleine maaltijden met veel zoetigheid.

Tijdens het eerste consult gaf Marie-José mij het advies te stoppen met het eten en drinken van toegevoegde suikers. Daarnaast moest ik meer aandacht hebben voor voldoende eiwitten en de vezelrijke trage koolhydraten; zilvervliesrijst, voldoende groenten en fruit, peulvruchten, volkoren brood en pasta.

Het advies kwam vreemd bij me over, omdat je zou verwachten dat je bij een lage bloedsuiker juist baat zou hebben bij snelle suikers, maar niets is minder waar. Door de suikers beland je in de vicieuze cirkel van je even goed voelen met daarna een enorme dip in energie, waarna je weer extra verlangt naar zoetigheid.

Al heel snel had ik profijt van mijn dieet en ging ik mij weer fitter voelen. In mijn geval hebben de extreem lage bloedsuikers een daadwerkelijke “afwijking” in mijn alvleesklier, waar medisch niets aan gedaan kan worden. Ook na ruim een jaar dieet volgen, ben ik nog steeds streng, hoewel dat af en toe niet meevalt. Mijn gewicht daalde ten gevolge van het dieet. Pas na een jaar lukte het me om met extra adviezen van Marie-José, mijn gewicht weer naar het oorspronkelijke gewicht te krijgen.

Het blijft lastig om een juiste balans te vinden tussen mijn activiteiten en mijn eetpatroon, waardoor ik nog regelmatig voor advies naar de praktijk van NutriFit ga.

V.K.

Eetstoornis

Op aanraden van mijn psycholoog ben ik opzoek gegaan naar een diëtiste die verstand heeft van eetstoornissen om mij een beeld te geven van eengezond voedingspatroon. Ik ben toen bij Lilly terecht gekomen.

Zij leerde mij wat gezonde porties zijn en wat een maaltijd moet bevatten om je lijf goed te voeden. Dit heeft mij vertrouwen gegeven en ik durf nu weer “normaal” te eten. Lilly is erg vriendelijk en gaf mij gelijk een vertrouwd gevoel. Kortom een hele prettige ervaring die mij heel erg geholpen heeft om weer een gezond en vooral voedend eetpatroon te hebben en de rust rondom eten in mijn hoofd weer terug te vinden. En daarbij viel ik ook nog eens 10 kilo af in 9 maanden!

V.H.