Iris Hoenselaar

Mijn passie voor voeding is heb ik van jongs af aan. Als jong meisje stond ik al uren in de keuken, maar ik kon ook doorslaan in extreem gezond eten. Toen ik in de sportindustrie belandde en vele uren sportles gaf, besefte ik dat voeding zoveel kan doen voor optimale gezondheid. Hier kwam het besef dat goed voeden van je lichaam essentieel is voor een goede gezondheid.

Passie voor voeding

Om mijn passie voor voeding, gezondheid én coaching te combineren, ben ik in 2018 de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool gestart. Hier heb ik zelf ervaren dat een optimale gezondheid meer is dan alleen voeding. Door het harde werken, belandde ik in een zware burn-out. Ik ben gaan inzien dat ik vaker naar binnen mag keren, mag luisteren naar wat ík nodig heb en wat liever te zijn voor mezelf. De weg die ik bewandelde was pittig, maar desondanks ben ik dankbaar dat ik hierdoor ben gaan inzien dat lichaam en geest samenwerken. Zo komt naar iedere donkere wolk, toch weer een zonnige lichtstraal tevoorschijn. Met een holistische visie kijk ik daarom naar wie jij echt bent en wat jij nodig hebt, op jouw tempo en jouw manier, waarbij ik vanaf de zijlijn een ondersteunende factor zal zijn.

Begin 2023 heb ik mijn afstudeerstage bij NutriFit mogen doen. Hierin kon ik zowel mijn passie voor sport kunnen vertalen naar een brochure voor triatleten, als diverse cliënten heb mogen begeleiden. Hieruit is een waardevolle samenwerking ontstaan, waardoor ik nu deel uitmaak van dit team!

Als ik offline ga…

… ben ik te vinden in Nootdorp samen met mijn vriend. Ik ben graag onder de mensen en ik geniet van het samenzijn met familie en vrienden, waarbij eten en muziek áltijd centraal staan. Pizza blijft mijn all time favourite! Ook ben ik graag actief bezig waardoor je me vaak in de sportschool ziet fitnessen, mijn yogamatje uitrol voor een lesje pilates of yoga, óf wandel in de bossen of op het strand. Hopelijk kan ik dit jaar de Nijmeegse Vierdaagse wandelen. Ultieme ontspanning doe ik ook dagelijks met een meditatie: mijn manier om alles even te laten voor wat het is. Als er dan toch nog een gaatje over is, dan maak je mij enorm blij met creatieve bezigheden. Ieder jaar maak ik weer een “Vision Board” ter inspiratie voor mezelf om zo veel mogelijk waardevolle herinneringen te maken.

Ik werk in Vlaardingen op maandag, woensdag en om de week op donderdag. Eén keer per 3 weken draai ik spreekuur in Schiedam Noord op dinsdag.