Nieuw! – Yin Yoga lessen

Marjolein geeft Yin yogalessen in Vlaardingen op maandagavond bij TouchFit. Dit lijkt een logische aanvulling op haar werk als diëtist bij NutriFit. Want bij deze diëtistenpraktijk kijken we verder dan alleen een dieet. Body & mind zijn onlosmakelijk verbonden. Eten doen we allemaal en het positieve en negatieve effect ervaren we dagelijks in ons lichaam.

Juist om elke keer de verbinding met ons lichaam te maken is yoga van waarde. We vergeten vaak in contact te zijn met het deel wat onder ons hoofd bevindt: de rest van ons lijf. Ons lichaam vertelt ons veel en de lijntjes tussen lichaam en geest zijn nauw verbonden. De kunst is daarnaar te (willen) luisteren.

Yin yoga is een zachte yogavorm waarbij we met behulp van lichaamshoudingen (asana’s) langer in de houding blijven (3-5 minuten) en het voelen centraal staat. Elke week staat er een thema centraal. Je leert contact te maken, te accepteren en los te laten. Zo leer je jouw eigen grenzen weer voelen. Hierin gaat het niet om de perfecte houding, maar de juiste houding voor jou. Doordat je wat langer in de houding blijft, ervaar je een diepere ontspanning en maak je het bindweefsel in je lichaam weer soepel. Hierdoor stimuleer je de levensenergie (chi) om te stromen en sta je makkelijk in verbinding met je lijf.

Doe mee en ervaar de kracht van stilte en ‘gewoon zijn’.

Meer informatie? Klik hier